19.02.2021

Savremena tehnologija i djeca – imamo budućnost!

Savremena tehnologija i djeca – imamo budućnost!

Djeca su naš ponos, naša budućnost. Za njih živimo, radimo i trudimo se da pobjedimo najveće izazove koji su pred nama. Novo normalno nam je nametnulo neke nove izazove koji podrazumijevaju upotrebu novih, pametnih i futurističkih tehnologija. Novih za nas, ali ne za njih  - predstavnike nove, smart generacije.
A kada se tek predstavnik te mlade generacije nađe pred izazovom zvanim Smart House onda se desi ono što se desilo našoj Emmi.
Ta pametna kuća koja je zamišljena kao pogodnost koja štedi vrijeme, energiju i novac nas roditelja, a za našu Emmu je bila samo još jedan manji izazov. Kada je ugledala Samsung sigurnosnu bravu i inteligentni  smart sistem upravljanja domom Emma se samo slatko nasmijala, pritisnula odgovarajuće dugme kao da to čini svaki dan i naš svijet luksuza i udobnosti nam je bio na raspolaganju.
1613725427_image-20210219100330-1.png

Emma je samo potvrdila da su djeca i nove tehnologije naša budućnost i da im trebamo vjerovati i pružiti šansu.
Upravo je naša smart Villa Terrazza pravi primjer kako je stvaranje pametne kuće prilagođene djeci moguće i lakše nego ikad!
Roditelji su uz smart sistem upravljanja u prednosti jer mogu koristiti pametne kućne sigurnosne sisteme za zaštitu ili zaštitu djece kod kuće, kontrolu pristupa zabavnim sadržajima, pa čak i daljinsko upravljanje uređajima i uštedu energije.
Međutim priča ne završava samo sa Emminim ulaskom u našu Villa Terrazza jer naša Emma je zaista genijalna u svakom pogledu.
Osmjeh u njenim okicama pokazuje šta se dešava kada smart kid uzme Matterport kameru u svoje ruke pa uz pomoć tate Reltora agenta napravi svoj 3D prikaz smart Ville Terrazza.

1613725423_image-20210219100330-2.png

Emma je to uspjela i potvrdila ono što mi u Stanprometu kontinuirano dokazujemo da su nove tehnologije tu da nam pomognu da se razvijamo i napredujemo. Naša djeca rastu uz nove tehnologije u nekom novom normalnom danas, a šta će biti tek sutra saznaćemo u nekom novom blogu.
Do tada pozdravlja vas Stanpromet ekipa na čelu sa našom smart Emmom