28.07.2020

Šetnja nekretninom? Pa virtualna, naravno!

Šetnja nekretninom? Pa virtualna, naravno!

Kupovina nekretnina je proces koji, zahvaljujući internetu i društvenim mrežama, podrazumijeva posjećivanje online stranica agencija za nekretnine, pregledavanje brojnih fotografija i videa, čitanje detaljnih opisa nekretnine...Nakon ovakvih priprema, kupac odabire nekretninu koja odgovara kriterijima i odlučuje se za posjetu same nekretnine. Pretpostavljate da se vrlo rijetko desi da kupac posjeti samo jednu nekretninu i da se kupoprodajni proces odmah završi.
Razloga je puno, ali se često desi da informacije koje je kupac dobio o nekretnini prije same posjete ne odgovaraju činjeničnom stanju. Fotografije prostorija su dvodimenzionalne i nekada ne odaju pravi utisak o veličini prostorije. Za detaljan prikaz jedne prostorije bilo bi potrebno napraviti dosta fotografija, što svakako nije praktično za objaviti.
Svaka priča ima i drugu stranu, a mi u agenciji Stanpromet smo jako ponosni što smo u mogućnosti pokazati da postoje savremenija, kvalitetnija i profesionalnija rješenja, zahvaljujući kojima će svi učesnici kupoprodajnog procesa biti zadovoljni.
Naime, ako ste u posljednje vrijeme pregledavali fotografije nekretnina oglašenih na kanalima naše agencije, onda ste imali priliku uživati u virtuelnim šetnjama i video prezentaciji nekretnina, i tako svjedočiti primjeni novih alata – 3D i 360° tehnologije - u poslovanju agencije za nekretnine.
Već ranije smo na našem blogu pisali o primjeni novih tehnologija koja postavlja novi standard u prometu nekretninama, te predstavili virtuelne šetnje kao tehnološki novitet koji omogućava krajnjem korisniku odnosno potencijalnom kupcu novo iskustvo i pomoć pri donošenju konačne odluke.
Kako bismo vam približili ovaj alat, odlučili da vam naše nekretnine prezentiramo putem 3D virtuelne ili 360° panoramske šetnje. Ove naše šetnje vam pomažu da steknete dojam o objektu, njegovim prostorijama pa vam se na trenutak čini da ste zaista u prostoriji koju vidite i da “maltene” možete dodirnuti i njene zidove i podove. Sretni smo jer smo u ovom trenutku jedina agencija za promet nekretninama u našoj zemlji koja je u prilici da vam putem ovog svojevrsnog luksuznog posrednika predstavi naše, a možda i vaše buduće nekretnine.
S druge strane, ako ste odlučili da vaš trenutni životni ili poslovni prostor “predate” nekome drugome u vlasništvo, onda trebate da znate da je ovo trenutno najsavremeniji način da olakšate budućem kupcu vizualiziranje nekretnine kao svog budućeg doma ili prostora za rad.
Ali to nije sve. Mogućnosti koje virtualne šetnje pružaju jako su velike, ne samo za strane u kupoprodajnom procesu nekretnina, te benefite ovakve prezentacije poslovnih prostora mogu koristiti praktično sve industrije. Naročito sada u doba pandemije virusa, kada svi jačaju ili razvijaju svoje online poslovanje.
Zato, ako ste ponosni vlasnik nekog restorana ili objekta koji se iznajmljuje za organizaciju događaja različite vrste, pozivamo vas da prezentaciju vaših objekata omogućite putem 3D virtualnih i 360° panoramskih šetnji jer je ovo pravo rješenje za vas.
Iskoristite najsavremeniji način prezentacije prostora potencijalnim gostima, posjetiocima ali i svim znatiželjnim osobama, ma gdje kog se nalazili. Snimak prostora 3D i 360° opremom je najmoćniji način kreiranja dojma vašeg prostora.
Primjeri prezentacija:
1.Snimak prezetacija salon namještaja

2.Snimak prezentacija stan iznajmljivanje
3.Snimak  prezentacija Tarčin Forest Resort
4. Snimak prezentacija stana za prodaju

Mi smo dinamičan i kreativan tim, spreman da brzo odgovori na vaš poziv.

Čekamo vas na našoj virtuelnoj adresi www.stanpromet.ba kao i na mrežama, ali i lokaciji na Grbavici. Mi smo ti koji vjeruju i znaju da ljudi i nekretnine dijele zajedničku sudbinu!
Naš rad možete pratiti putem društvenih mreža, putam našeg novog FB kanala Dan u živiotu dva agenta za nekretnine By Haris & Hadis Kadić