24.11.2022

SKI CENTAR RAVNA PLANINA U BROJKAMA

SKI CENTAR RAVNA PLANINA U BROJKAMA

Matematika
 
Početna stanica gondole na ravnoj planini nalazi se na 900 metara nadmorske visine. Izlazna međustanica je smještena na 1.350 metara nadmorske visine. Planirana završna stanica gondole vas vozi do Jahorine, tačnije 1.550 metara nadmorske visine.
 
Ukupno trajanje panoramske vožnje za naše skijaše do Jahorine će biti cca 30 minuta, a dužina puta je 5,5 kilometara. Kapacitet kabine je 10 ljudi, što u konačnici znači 2.200 skijaša unutar jednog sata.
 
Ravna planina trenutno raspolaže sa ukupno 12,5 kilometara staze, dok je dužina glavne staze 1,4 kilometra.
 
Restoran Gondola broji 1.000, koliba Gondola broji 300 sjedećih mjesta, a kapacitet parkinga je za cca 1500 motornih vozila.
 
Ponuda karata za naše skijaše je bogata i šarolika, a vrijedi istaći da je cijena sezonske karte za noćno skijanje 300 KM.
 
Udaljenost Ravne planine je 20 km od Sarajeva, 200 km od Banjaluke, 290 km od Beograda, 130 km od Tuzle, 250 km od Splita.
 
Gastro ponuda u restoranu i kolibi Gondola je domaćinska i u skladu sa ambijentom, a doručak za četveročlanu porodicu će vas koštati cca 40 KM.



S ponosom vam predstavljamo Fazu 2 arhitektonske cjeline Ravna Planina 7 zgrada sa po 34 apartmana u neposrednoj blizini planine Jahorine . Apartmanski objekati zajedno sa susjednim objektima Faze 1 koju su zavšpeni i useljeni čini jednu ugodnu arhitektonsku cjelinu sa sadržajima kako za ljeto tako i za zimu, a u ponudi imamo 238 apartmana površina od 24 m2 do 54 m2 svaka zgrada ima 34 apartmana i Faza 2 ima 7 zgrada, prilaz omogućen direktno sa javne saobraćajnice i parkinga centra. Objekti je smješten na lijevoj strani Ski centra apartmanskog dijela naselja Ravna Planina. Apartmani koje predstavljamo na fotografijama nose površinu od 24m2 do 54m2 sa odličnim pogledom na samu stazu i prirodu.

Uz apartmane su projektovanje garažna parking mjesta i skijašnice koje se dodatno kupuju, kada je u pitanju parking prostor dovoljan broj vanjskih parking mjesta obezbjeđen vlasnicima besplatno.

Što se tiče standarda gradnje možemo istaći sljedeće:
· Prvoklasne pločice iz uvoza na podovima,
· Vrhunska Termo izolacija(Termo blok i vuna)
· Blindirana ulazna vrata,
· Grijanje na podno sa pripremom Smart mobilna App Androi i IOs,
· Kompletno opremljena kupatila,
· Vanjska stolarija kombinacija Drvo i Alu sa duplom termopan zvučnom izolacijom i LOW-e staklima.
· Svaki stan posjeduje dimnjak za Kamin kako bi upotpunili planinski užitak!


Sam Ski Centar kroz svoja dva dijela čini jednu potpunu cjelinu, prvi dio apartmanskog naselje kroz 4 lamele/zgrade skupa sa drugom fazom od 7 zgrada kao i dio koji podrazumijeva moderni Hotelski dio sa svim sadržajima, bazen, wellnes, spa po uzoru na najbolje svjetske ski resorte i destinacije u planiranoj izgradnji.

Ovaj kompleks U sklopu Ski centra gdje će te moći pronaći sve potrebno za Vaš savršeni ambijent kao i sve potrebne stvari za relaksaciju i rekreaciju:
Postojeći zadržaj Gondola, Restoran, Kafe Bar, dječije igraonice, ski škola, ski vrtić, ski rental, ski servis,staza za sankanje, Zip Line, agencija, mjenačnica, quadovi i još mnogo toga. Planirano Hotel, wellnes, bazen, spa..
Uz zgrade se nalazi ski staza i gondola koja je će biti povezana Jahorinom i ski lift sa rasvjetom, sistemom vještačkog osnježivanja kao i poligon za djecu.

Zbog atraktivne lokacije i blizine sadržaja atraktivni kao investicija za iznajmljivanje u slučaju da kupac želi da se bavi izdavanjem apartmana gostima Ski Centar Ravna nudi kompletnu uslugu pri iznajmljivanju apartmana gostima i turistima a što podrazumijeva potpuni menadžment (reklamiranje, spremačica, čistačica, prijem gostiju u apartmane, ispraćanje, naplatu) i sve to po jedinstvenim uslovima i omogućiti jako brz i kvalitetan povrat ulaganja kroz odličan godišnji povrat investicije.