O NAMA


Ljudi i nekretnine dijele zajedničku sudbinu, ne mogu jedni bez drugih!

O nama
Agencija Stanpromet registrovana je za obavljanje posredovanja u procesu kupovine, prodaje i najma nekretnina.
Višegodišnje iskustvo dokazuje da smo pouzdan partner kojem su povjerenje i zadovoljstvo klijenata najveća inspiracija da budemo još bolji. Poslovanje zasnivamo na načelima transparentnosti, profesionalizma i stručnosti.

Šta radimo
Agencija Stanpromet pruža slijedeće usluge posredovanja u procesu:

 • Iznajmljivanja,
 • Kupovine i
 • Prodaje nekretnina.

Stanpromet je jedna od malobrojnih agencija koja nudi uslugu direktnog otkupa nekretnina.


Zašto odabrati Stanpromet
Samo neki od razloga zašto pokloniti povjerenje nama:
 • Agencija Stanpromet svakoj nekretnini pristupa sa jednakim entuzijazmom, vodeći računa da je prezentira na najbolji način.
 • Odlučni da konstantno unapređujemo svoje usluge educiramo se i pratimo savremene trendove u industriji.
 • Jedina smo agencija u Sarajevu koja nudi mogućnost virtualne prezentacije nekretnina u 3D i 360° tehnologiji.
 • 3D i 360° virtualne šetnje našim klijentima donose brojne prednosti: interaktivan dizajn, uvijek dostupno i olakšano razgledavanje, te povećana prodajna efikasnost.
 • Stanpromet nudi oglašavanje na društvenim mrežama Instagram i FaceBook kao i na olx.ba, vodećoj platformi za objavu oglasa o kupoprodaji.
 • Agencija je punopravna članica profesionalnog Udruženja učesnika u prometu nekretninama Bosne i Hercegovine (UPNBIH), kao i Udruženja eksperata iz oblasti nekretnina u Bosni i Hercegovini (BHPA).
 • Jedina smo agencija u Sarajevu čiji je agent član  Nacionalne asocijacije Realtora iz SAD, te ima zvanje REALTOR®.


Ako vam je potreban profesionalan i pouzdan partner u prodaji, kupovini, najmu, otkupu nekretnine, kontaktirate nas.
Za pregled aktuelnih nekretnina posjetite našu web stranicu www.stanpromet.ba

Kontakt i lokacije
Sarajevo

Grbavička 8b i
Envera Šehovića 11(ShowRoom)
Haris Kadić +387 62 801 801
Hadis Kadić +387 62 830 830
Amel Šabić +387 62 943 330

agencija@stanpromet.ba

Banja Luka
Bulevar Vojvode Stepe Stepanovića 185

Želimir Krčić +387 65 434 500
banjaluka@stanpromet.ba

 

 
  NAŠE USLUGE

StanPromet Real Estate Vam može:

 • Ponuditi veliki broj nekretnina, kako za iznajmljivanje tako i za prodaju
 • Obezbijediti anonimnost, zaštitu podataka i visoku profesionalnost
 • Pronaći nekretnine po najpovoljnijim cijenama
 • Pregovarati u Vaše ime i u Vašu korist
 • Garantovati pravnu sigurnost
 • Predstaviti trenutno stanje na tržištu i uporediti ga sa kretanjima u okruženju i očekivanim tendencijama pada ili rasta cijena
 • Skrenuti pažnju na moguće greške, s ciljem postizanja optimalne cijene nekretnine
 • Dati savjete u rješavanju imovinsko-pravnih i drugih odnosa
 • Dati uputstva o tokovima kupoprodajnog procesa
 • Opisati proceduru pri procesu iznajmljivanja
 • Pomoći u posredovanju u kupoprodajunom procesu
 • Pomoći u posredovanju i ugovoranju pri iznajmljivanju nekretnina
 • Prema Vašem zahtjevu izvršiti istraživanje tržišta
 • Dati Vam savjet za pripremanje nekretnine za najam ili prodaju

 

O Sarajevu
SARAJEVO (SARAJVO) m pers.-tur.-bos. /saray ovasi/ ,(tur. Saraj-Bosna, Bosna-Saray, Bosna-Serai, njem. Seraje wo. Sarajewo; mađ. Bosnavår, tal. Seraglio (Seraljo): lad. Jerušalaim čiko (Yerushalaym chico); heb. Šaraj de min Bosna (Sharay de min Bosna); Saraih (Sarraih), glavni grad Bosne i Hercegovine. Prvi pomen imena Sarajevo nalazi se u jednom Firuz-begovom pismu, pisanom čirilicom, 7.3.1507. godine, a na arapskom se pominje već 1477. godine u jednoj Ajas-begovoj vakufnami. U nekim sultanskim muafnamama ili dokumentima o povlasticama, Sarajevo se pominje kao "Grad dobročinstva". Grad je poznat i kao "Damask sjevera". U vrijeme njemačko- ustaške okupacije 1941-1945 odlukom velikog župana Velike župe Vrhbosna, objavljenoj 28.6.1941. godine, ime Sarajevo promijenjeno je u Sarajvo. Mada je ovaj oblik prisutan i u sarajevskom govoru, pomenuta odluka nije imala gotovo nikakvog dejstva. Novine, koje su objavile ovu odluku, već nakon nekoliko dana upotrebljavale su oblik Sarajevo. Oblik Sarajevo, osim kolokvijalno i u pomenutoj odluci, pojavio se i na grbu Poglavarstva Grada Sarajeva, iz 1878. godine. Na mjestu srednjovjekovnog naselja Brodac utemeljio je 1462, godine skopski krajišnik Isa-beg Ishaković naselje, nazvano kasnije Saraj-ovasi (Polje ispred dvora Sarajevsko polje), po saraju Isa-begovom 1463. do 1553. godine, Sarajevo je bilo sjedište Bosanskog Sandžaka; od 1640 do 1800. godine sjedište Bosanskog pašaluka od 1853. do 1878. godine sledište Bosanskog vilajeta; od 1878. do 1918. godine Sarajevo je sjedište Zemaljske vlade Bosne i Hercegovine, od 1929. do 1941. godine sjedište je Drinske banovine, a od 1945. godine glavni grad Republike Bosne i Hercegovine. Nakon Dejtonskog sporazuma ,Sarajevo je postalo glavnim gradom države Bosne i Hercegovine, glavnim gradom obaju njenih entiteta, te, glavnim gradom Kantona Sarajevo.
Grad se nalazi na sjevernoj hemisferi, u jugoistočnom dijelu Evrope, na Balkanskom poluotoku, na 45° 53' 28" N i 18° 25' 50'' E. Grad se prostire na oko 140 kvadratnih kilometara u rasponu od 498 metara iznad mora (Ilidža), do oko 900 metara iznad mora (pariferna naselja na padinama Trebevića, Huma, Grdonja..). Prosječna nadmorska visina grada je 550 m. Sarajevo je smješteno na krajnjem jugoistočnom rubu sarajevsko-zeničke kotline, na periferij Sarajevskog polja. Grad leži na prelazu iz krečnjačkih planina u tercijarno laporovito i glinovito podbrđe ruba sarajevske koline, u erozionom proširenju doline rijeke Miljacke, na relativno blagim padinama. Sarajevska kotlina građena je od krečnjaka donjeg i srednjeg trijasa. Gradsko područje je okruženo planinama dinarskog lanca: Bjelašnicom, Jahorinom, Igmanom, Treskavicom i Trebevićem. Meteorološke prilike odgovaraju umjereno-kontinentalnoj klimi. Srednja godišnja temperatura u Sarajevu je 9,7°C (januar 1,4°C. april 9,6°C, oktobar 8,8°C). U Sarajevu prosječno godišnje bude 1680 sunčanih sati. Godine 1914. u Sarajevu su ubijeni austrougarski prijestolonasljednik nadvojvoda Franc Ferdinand i njegova supruga, velika vojvotkinja Sofija. Godine 1984. u Sarajevu i njegovoj okolini održane su XIV Zimske olimpijske igre. Između 1992. i 1995. godine Sarajevo je više od hiljadu dana bilo pod opsadom.